Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, March 18, 2009

Tamat sudahkah riwayatnyaaa?

Hmmm....pagi tadi saya tak perasan keadaan 'dia'....coz dr semalam tengok keadaan 'dia' memang OK jaa.....xdak yg xkena.....mcm tak 'sakit' apa - apa pun......
TAPI bila dlm pukul 10 pagi tadi hubby msg saya tanya naper dia called x dapat - dapat......maka
SAH laaa.....mmg 'dia' sakit.....coz masa pepagi antaq balqises pi sekolah td, everyday Uncle Rafik akan bg misscall....tapi pagi tadi takde.....ghupa - ghupanya 'dia' sakit......
Wooohooooo........xtau laa apa masalahnyaa......org xleh nak call masuk....semalam ok jaaa plak...tapi memang laa lately speaker dia agak weng sket..slow je bila cakap......nak kena tekap kat telinga betul2....
Iskkk....sudah tamatkah riwayatnyaaaa?NOOOOOOOO....saya tidak suka ......saya amat benci....bila 'dia' rosak......umpama kita plak yg 'sakit'!huhuhuh....sumer nombor contact ada dlm tuh......even boley laaa copy masuk sim....tp adehhh...saya tetap xsuka!!!!!!!
Ni kah petandanya bila mata kiri saya asyik terkejip2 dr semlm???uwaaa..........
Sure korang leh agak kan siapa 'dia' yg sakit tuh kan!!!! yeap2...tak lain tak bukan

hp ku ini lah.....tapi hp saya bukan seperti lam gambaq nih....ni saya amik dr google nih..malaih lak aih nak amik gambaq hp sendirik then nak upload lagi.....sonang citer googled ajer.....yg saya punya warna merah itu....hubby bg January last year ( masa tu hp ni tgh top gitu )..
masa 1st time dia balik bercuti sejak dia gheja kat Jeddah ni....huhuhu..bukan senang tau hubby ku ini nak bagi hadiah begitu begini.....aiseyy....sentimental value tau!!!!hmmmm....nak antaq baiki pun....tgk laaa camna...kalau kosnya lg mahai  ( sini bukan leh harap...bukan mcm kat Malaysia ) baik saya grab a new one kan!!!!
Wah....dan2 tu terbeliak biji mata nak google kat tenet mana2 hp yg best2!!!!
Tapi ghasanya tidak laa yg beribu2 kot.....kalau yg beribu menjadi pilihanku.....harus hubby akan balas..
" Harkkkkptuih..........." ( kehkehkeh...suami ku itu tidaklah sekejam itu...tapi mmg xkan nye!!mimpi jelah! )
Hmmmm.....nanti laa survey2....yg murah2 takat sr200/300 cukup laaa....yg penting ada camera & warna fefel.... ( kat sini fon murah2 gak tau and warna warni! )

p/s: daddy...mother's day dah dekat nih!

8 comments:

Baby Lyana said...

alahai.. siannya.... bleh ku bayangkan kalau phone hang rosak..sbb aku pernah kena pukul 10 mlm.. tetiba mampus, x leh on dah? cuba bayangkan life tiada phone..perghhh

p/s: aku sukat ayat akhir entry ini

kamalnzura said...

Sayangkan HP yg ada sentimental value nih...

Kami penah jadi camni, dpt hadiah dr kamarul masa lepas dpt tau pregnant...mmg syg laa...

Akhirnya rosak gak sbb salah sendiri. Pi mandi ayaq terjun Sekayu,x sedaq HP duk dlm poket..uwaaaaa

Linda Latip said...

aiseh, gini kaluuu..kna request iPhone sebijik! huhuhu utk kami satuuuuu!!! hahaha..yg ni mntk bru kena hrkptuih farah...kakakaka

aramis2177 said...

Mommy lyana,
tu laaa pasal....ghasa cam gelap gulita dunia!huhuhuh..haaa..ni 1st time hang sambut mother's day nih....mintak present besaq2 kat daddy lyana!hehehhe

Jai ,
woh..kes hangpa lg dasat.....camna gamaknya hp mandi ayaq terjun!hehehheee.....

Linda@umi,
kerna daku request iPhone laaa kena harkptuih itu!wakakkakkaaa........mana aci dia pakai sorg....tp bila kita curi2 pinjam main game dia marah2!huhuhuh......sian i tau!!!!

TiNiE said...

cemana leh rusak..sedangkan tipon tu masih baru di pasaran. sah!!! hang mmg ganaih...wakakakaka

Diamilikku said...

hari tu phone yg mizan bagi kat sone jadi mcm tu gak..rasa risau sesangat..sedih pun ada..ya lah sentimental value kan...
tapi lepas tu sone saja try pi beli new bateri...alhamdulillah...masalah bateri jer..so sekarang riwayatnya masih bernafas...hehehheheh....

**Harap2 hp kak farah akan terus bernafas..sayang ooooooo

plearus said...

farah,
hang lump sum kan la semua presents in one - sempena mother's day, sempena anniversary, sempena hadiah beranak, sempena birthday - request aja iphone sebijik. :-) ala, kira nya cost all the presents tu in 1 la.

Baby Lyana said...

Farah

Hubbyku dah cakap mau kasi phone best.. birthday present + Mummy's Day... hehehe....aku tunggu ajer..tak dapat phone, dapat perfume favourite ku 1 set pun, bedal jer..