Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Monday, March 23, 2009

Futsal Di Mekah....


Sambungan dr entry lepaih ehh...
Alkisahnya daddy & his teammate ni ada game futsal .... and kenononnye diorg ni budget nak menang laa...coz thn lepas diorg dapat 2nd place....so hopefully tahun ni leh dpt juara laa coz tetiap hari rabu diorg ada friendly match ngan geng2 arab kat Thuwal sana.....so ada chance laa kot kan!hehehhee.....thn lepas xpenah training . main leh dpt 2nd place......thn ni main tetiap minggu kot2 laaa semakin terror kan!!!!heheheee....
Tgk gaya warm up ....perghh...... gaya team juara mcm dah ada...and ghasanye team diorg je lah yg full lengkap jersi with short sekali......dah ala2 mcm team rugby France lak sekali tgk.....


Daddy insisted suruh teammate dia simpan jersi no 8 nih....nombor 'ONG' dia katanya.....kehkehkeh...terror kaa daddy?Selalu main rugby mmg laa dia pakai no 8...tapi ni main bola nak pakai no 8 gak??? iskk...iskkk...iskkkk......


While daddy duk sibuk warming up segala...mommy & balqises sempat pi pekena laksa kedah ngan ayaq bandung!Kebetulan kat situ depa buat macam gerai2 jualan makanan & kuih muih...maka kami pun amik kesempatan laaa..hahaaaa...sambil nyelam minum ayaq...sambil layan daddy main bola..sambil makan2....hooorayyy!!!!!



This pic kat bawah ni was snap by Little faihana...pandai plak dia zooming kat daddy dia though dicelah2 pagar berdawai ituuu........

Balqises pun tak melepaskan peluang bila sekali sekala terlepas kandang....nak2 plak dpt main kat open place cam nih.....abih aa belemoih!!!! Dekat dah malam sket depa layan main bola ngan daddy plak....Budak - budak ni tahap kelasakan depa leh challenge laa budak laki.....tu laa yg daddy depa xpenah merungut even belum ada rezeki nak dpt baby boy....ada 2 org balqises ni pun sama naik mcm anak laki....kalau time feminin...feminin abiss...kalau time lasak....suh panjat pokok pun depa layan!hahahhaaa...ni main bola pun leh tahan tendangan depa!hehehheee.....Syok laa daddy dia melayan....
Sampai ke malam kami kat sana....bayangkan ada banyak team...kalau ikut aturcara pun mmg sampai kul 11 mlm pun.....tu tak termasuk waktu rehat & waktu solat lagi......
Mujuq gak team daddy xmasuk final ( sian diorg - ni sahih sebab semua pakat pekena laksa kedah tuh! xlarat nak lari dah ligan bola sebab kekenyangan!hahahaa ) Maka bila xmasuk final dapat laa balik awai sket.....sekitar jam 9.30 gitu kami gerak dr sana.....elok laa tuh....esok pun depa sumer ni nak kena keja..drive 90km lagi....org lain xpa laa.....opis depa sumer sekitar Jeddah jaaa.....
]
Owh..kat situ saya dan jumpa kak salmi and other sisters....meriah laaa sesekali berjumpa...dan laaa bertukaq2 gossip terkini!!!hahahhaaa.....

7 comments:

Diamilikku said...

waaa...ada laksa kedah yer...best ahh kak farah kan...
akhirnya tahu jugak keputusan...takpe..cakap kat abg cd..tahun depan tak yah aim menang..confirm diorang akan menang...under dog sudeeeehhhh

ieza said...

farah...jadi juara tak???

ieza said...

farah...wish happy belated birthday to faihana...dari untie iza, uncle nawar, hani & hana..ek...

aini said...

hai farah....
boleh tahan jugak ya balqises ni...heheheh..:)

farah...aini nak minta maaf banyak2 la dekat farah na...lately...aini jarang sangat online....huhu.....so besday adik ana pun terlepas dah...huhu...

farah...aini nak wish...HAPPY BELATED BIRTHDAY TO LITTLE PRINCESS FAIHANA!!!!!

lot of luvs from all of us in aloq staq...mmuuaahhhsssss...:*

@cu SaYaNg said...

sedap nye laksa kedah tu
nmpk rupa sama mcm kat kedah ja
hehehehe

Linda Latip said...

huhuhu lapar la farah tgk laksa kedah tu..terlioyor² neh..byk yer gerai die buke..td bukak blog zura nmpk roti daging..tingat kat farah eheheh..pnah post kat fp tak dlu? asal nmpk roti daging kt menmana sure ingt farah..hehehe,,tk ptut tul, ptut nmpk ct nurhaliza ke tingat ke farah ok gak ey

hahahaha

tkpe en dedi..try lg taun depan!..klu tkde dah kat situ..kite men game aje..

aramis2177 said...

Sone,
tulah...ada laksa kedah...kakak yg jual tu org kedah!hehehee......sian abg cd..takdak rezeki team depa....tp baguih gak..leh balik awai......hehehhee
Ieza,
Cd kalah laa....and TQ for the wishes!!!
Aini,
xpa....farah paham...aini sure tgh xlarat laa ni kan....take care dear & tQ for the wishes....
Piah ,
huhuh....dah org kedah yg masak..harus laaa sama...tp kalau makan kat kedah lagi KICK kut!huhuhh
Linda@umi,
kehkehkeh....igt roti berdaging tuh eh!hahhaaa.....xpa2 nanti kita balik sana.....farah masak2 panggil umi & ghazi makan!!!yeay!!!