Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, March 5, 2009

our lunch

Our lunch for today....saya agak malas....kaki lenguh2 nak diri lelama.... ( ada ke alasan gitu!?huhuh ) maka semlm terjumpa kaki ayam ni...since balqises sangat teruja nak makan sup kaki & tgn ayam ( istilah diorg ) nih..maka ngan senang lenangnye saya terus rebus kaki ayam ni...sampai empuk.....campak mushroom , tomatoes , su'un , daun pucuk tuh , and sawi yg dah dicelur......balqises ni pilih nak makan ngan mee kuning instead of makan ngan nasi......so 
TARAAAAAAAAAAA.......balqises & saya sangat2 laa suke makan sup kaki ayam nih.......utk saya & hubby ofcoz laa wajib ada sambal kicap pedas......and begedil yg lom digoreng masih berbaki lam fridge....karang goreng ajer tambah......sonang kojo den!!!!!haahhahaa....dasar mak buyong pemalas gitu......



petang ni nak dessert apa yer?ghasa mcm nak buat cekodok pisang or cekodok jagung!hmm....best2.......

7 comments:

Diamilikku said...

sedapnyaaaaaaaa...
balik nanti nak buat ahhh..sonang baitu kan...hehehhehehe

Cik Kham & Co said...

sodapnyer mkn sup ceker ayam tuh..hang nih mcm idup kat mesia je lah...menu sume ala2 jawe gtu...huhuuuuu..mane pi menu arab hang???

@cu SaYaNg said...

huh...rindu nye sup kaki ayam hang...

Naddiea said...

waaa jelesnyer tgk kak farah masih boleh memasak walaupun dok sarat berbadan dua.shepah yg x berbadan dua ni laa dok malas nk masak.erkkk..bukan malas tp x dan.hhaaha...buleh gitew.

ni balik rasa nak masak ni tp kan bile balik umah terus sempat masak.huhuh..ini la kot penangan beranak kecik.

Irma said...

mak aiii.. salute nya ngan hang.
sup kaki ayam? even the kids like it?? woweeee..
hati ayam & internal organs segala pun aku tak masak sbb laki aku tak makan.. ni kan pulak kaki ayam. laki aku yg perasan mat salleh tu tak bagi :-(
cuba ajaq aku cara makan sat.. hehhehe.. (aku pun tak pernah makan daaaa)

aramis2177 said...

Sone:
sedap2..sonang baiti!buay jgn xbuat aaa!hehheee
Kham:
wakakkakaa....sekali sekala terjumpa tu merasa laa kham oiii....menu ala2 jawe ehh?aku pun xsure laa ni makanan jawa ehh?menu arab aku xkhatam lg daaaa.....
Piah:
eheeeeeee......rindu kaa?jgn laa perli aku yang oii...aku masih berasa bersalah sebab jamu hang ngan menu serba ringkas tu jaa!huhuhuhu
Shepah:
ni pemalas laa ni....ghajin apanya kalau dah masak pakai main campak2 gini...hehehee...tp besas laa shepah..anak2 kecik mmg laaa xmenang tgn nak masak tu ini kan....xpaa..alasan kukuh tuh!
Irma:
ehehhhh...anak2 aku ni ada campuran jawa irma oii....harus laa telan sumer tuh...tp inner parts sumer tuh mmg laki aku pun xbg makan...though penah jadi faveret aku segala hati & pedal ayam tuh!hehehee....ajaq hang makan?aiyaa....nanti aku blk mesia hang try aaaa!

kamalnzura said...

auuwwww..kaki ayam...:D