Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Saturday, March 14, 2009

Mum of the Year Award


Again, i got this from mommylyana...a BIG TQ to shaf!

It seems that the award comes with a set of rules which are:
1. Admit one thing you feel awful about (involving being a mom). Once you have written it down, you are no longer allowed to feel bad. Remember you are a good mom!
2. List 7 things you love about your kids, you love doing with your kids, or that your kids love about you.
3. Send this to 5 other moms of the year that deserve a reminder that they too are the best moms that they can be. Remember to send them a note letting them know you have selected them, and also add a link to your post that directs people back to the person who nominated you.


Ok the answers are as follows:
1. Saya akan rasa sangat2 sedey & bersalah selepas saya marah / punished balqises!!!!Rasa mcm ....
'hmm....aku xpandai ajar anak ker !!!??'
Tapi sekali sekala balqises ni memang kena 'dimarah / punished' pun....kalau tidak naik lemak kalau hari2 kena manja2 and mommy&daddy bagi muka....* yeap...both mommydaddy adalah lionKing&lionQueen!huhuhuhuhuh

2. The things i love about my kids
a)Mereka sangat - sangat laaa 'prihatin' ngan saya eventhough how hard / how 'garang ' i am sumtimes....contohnya...kalau saya kata 
" Buat laaa jahat gitu , nanti mommy mati / sakit...xsian mommy ehh!?"
and diorg akan terus je jd sayu & sensitip la2 tu gak....datang peluk2 mommy!huhuhuhuh...how sweet huh!
b) Again...mereka tidak pernah merajuk / amik hati kalau kena pukul or kena marah ngan mommydaddy...sebab tu laaa yg buat mommydaddy lg sedey / nyesal bila dah marah2 anak!huhuhu....
c)Mereka sangat rajin menolong mommydaddy..esp mommy laa kot...tlg basuh pinggan , tolong lipat baju , tolong kemas rumah..and sometimes diorg also tolong mommy masak...kiranya dah leh harap laa kalau mommy sakit2 demam tuh..ada laa org nak tlg basuh pinggan ... ( walaupun lepas tuh mommy akan bilas semula...kot2 ada saki baki sabun! )

you love doing with your kids
a) Kami ghajin melantak apa2 makanan bersama2!heheee...together - gether  gitu.... contohnya macam minum kopi cicah biskut kering....makan ice cream & coke ( float ) , tgk muvies sesama....and ofcoz bila diorg belajar...selalunya ngan mommy laaa!hahahaa......takut ngan daddy....daddy garang!
b) Selalunya kami akan tiduq bersama2 gak...since most of the time diorg duk ngan mommy kan!!!xkira nap ker or tiduq malam....huhuhuh.....

your kids love about you
a)they love my cooking!hahahaaa.....my no 1's ( mereka berkongsi 1st place) fan nih!hehehhee......
b) They just can't sleep without me nearby.....nak gak tepuk2 or suh nyanyikan lagu utk diorg..lagu turun temurun since i was a kid okehh.......tapi now daddy pun dah pandai nyanyi lagu tuh....cuma bunyinye xsama mcm mommy nyanyi!hahahhaaa.........
c) They love me so much coz bila mintak benda apa2 selalunya mommy layankan!!! kalau ngan daddy....kim salammmmmmmmmmmmmm!hahahhaa...sorry daddy....apapun..daddy still the BEST dad eva!

3. oohh nak bagi this award to other mommies plak....
~ JAI

Yeah..kita sumer adalah GREAT MOMMIES.....!!!!!!

5 comments:

Baby Lyana said...

Farah

Kak kimie ade tambah gambaq kat award ni, nanti pi amik yer...

Diamilikku said...

kak farah...
bila lah kami2 kat sini dapat pi terjah kak farah kat saudi aaaa???

hahahahhahahahha....

Mimi Sharif said...

heheheheh.........

Leiza said...

Hi Farah,

Rasanya mmg kene jadik lionqueen sekali sekala. Besarnya tanggungjawab kita nak besarkan anak2 kan..

Cik Kham & Co said...

Thks give me the great Awards...rasenyer mcm x layak nk dptlah Fara..huhuhuuu...syahdu rase nak menjwb soalan2 tuh....