Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Monday, March 16, 2009

dia kempunan kah!?

Semalam lepas dinner.....hubby ada buat request....
"Mommy ghajin tak?" haaa....ada laa benda yg dia nak nih!
"Naper?"
"Esok pagi tanak pulut..nak makan ngan ikan masin!"
Woooooo...dah kempunan laki aku nih.....dah lama dia mintak actually..saya je yg asik2 tak dan nak buat......
Makanya.....semlm...lepaih selesai sumer mengemaih dapuq....dalam pukul 9.30pm gitu saya pun basuh laa beras pulut.....rendam2 kejap.......lepas tu temankan balqises tiduq...ghupanya ngan pak2 dia tertiduq!iskk.....iskk......
Pehtu saya biasa laaa......mata mana mau pejam awai2 camtu......so saya layan tenet jap...sambil baca blog kengkawan.....then dlm pukul 12.15 gitu hubby mangkit......suruh urut ibu jari kaki dia yg sengal2.....saya pun layankan jer lah...sian dia..duk ngadu sakit bila solat.....tgh2 urut tu...dia tanya lagi....
"Mommy dah masak ke pulut?" 
"Belum...ingat esok pagi je mommy bangun awai skit, mommy tanak laa!"
" Tanak je sekarang...esok nak goreng ikan masin lagi...xde laa kalut sangat."
Haa....gamaknye lam kepala dia duk terkenang2 je pulut ngan ikan masin tuh...huhuhu...so lepas urut kaki dia tuh.....sambil2 jamah menjamah kurma......saya pun terus laaa tanak pulut tuh memandangkan dah pukul 1 pagi dah pun.....kot mana pun kang pukul 5.30 pagi dah nak makan....ok laa kan..xde laa lama nau duk lam periuk nasi tuh....so selamat laa satu hal....siap dah pulut yg diminta2 tuh...dlm pukul 1.30 saya pun masuk zzzzzz.......
Saya ni sejak2 dh masuk 3rd trimester ni mmg susah nak tiduq....bawah mata ni dah mmg kompom adik beradik beruang panda dah pun...dlm tiduq2 ayam tu lam kepala otak saya pun terkenang2 kan nak goreng ikan masin jer....dah mcm citer si labu labi tu dah...
" Nak goreng ikan masin...nak goreng ikan masin....! Nak goreng ikan masin....nak goreng ikan masin!!!"
Mujuq xtermimpi ikan masin ke apa lak kan!kehkehkeh.....
Maka dlm pukul 5.20 am gitu...kami laki bini pun mangkit....sambil hubby sesiap tu saya pun melaksanakan tugas menggoreng ikan masin tuh....adoiii...semerbak satu rumah bau ikan masin subuh2 gini....hahahhaa....lantak lerrr.....!
So hari ni kami bekpes pulut bersama ikan masin!!!!!fuhhh.....nikmat!!!!balqises pun melayan gak pulut ngan ikan masin ni pagi tadi before gi sekolah....tak tau laa depa ngantuk kaa dak kat sekolah tadi...hahhahaaa........kalau dah nama org kampung tuh...mana nak tinggai makanan faveret nih!!!!
p/s: tiada any pic sebab hubby bawa camera pi opis..n saya malas nak snap guna hp..!

10 comments:

Jake's Daughter said...

Menu sarapan kita hari nih sama la..kebetulan...Pagi td akak sy pon tanak pulut bt sarap...makan dgn ikan masin..nyam3..sedap kan...

Baby Lyana said...

Sedapnya.. nak-nak pekena dengan ikan tamban masin..goreng garing-garing..ditambah plak dengan kopi o kaw-kaw.. perghh.....

Farah, aku dulu pun susah nak tido bila 3rd trimester.. kadang2, sampai ke pagi tak tido... dr pulun suh tidoq.. sebab dia kata nanti baby tak mau besaq... ishh... kebetulan memang Lyana masa dalam perut aku dulu stop growing pun kan..

k.liza said...

He...he... Farah ngandung, shidi yg ngidam... K.liza wat serawa derian td... teringat kat humairah suka mkn benda tu...

Diamilikku said...

kat perlis nih tiap2 hari ada pulut ikan masin..
pulut ayam berempah...
sone plak tgh ngidam pulut mangga nih..
tgh tunggu musim harum manis mei nih..nak makan puas2....

kamalnzura said...

terliuq plak baca pulut ikan masin nihhh...ada yang pi cari beras pulut.time2 cuti ni, angin memasak tu...ok la sket...
kalau hari keja..malas gilaaa...

TiNiE said...

ishk ishk..aku pun kecur leyo farah ooii..elok la, hang peknen shidi yg ngidam sampai tak sesabo nak makan pulut ngan ikan masin...nyum nyum..samala aku pun dulu perut makin besaq, makin takleh tidoq malam..

Baby Lyana said...

Farah & Tini

Hubby ku dulu pun mengidam masa aku pregnant... and plus, dia jadi suka masuk dapuq.. yg untungnya aku la, sebab tak payah masak.. bleh order jer mau mkn apa.. hehehe..

Naddiea said...

wahh sedap2...
tapi akak pulut tu gaul ngan kelapa dak??shepah kalo makan pulut ngan ikan masin ni mesti pulut tu buat shape bola pastu gaulkan dgn kelapa parut( yg putih shj).pastu makan ngan ikan masin atau keropok ikan.ini stail org trg makan camni.

emmm...terliuq dahhh

aramis2177 said...

Nida,
laa..ya ker?hehhe...haah sedap kan!!!
Shaf,
wuishh...mmg KICK woo kalau pekena ngan kopi O...cam org kg nak pi bendang pagi2 tuh!hehehheh
Kak liza,
eeii..sedapnya serawa durian!kebuluq aih kami kt sini!
Sone,
waa...senang laa gitu....mmg..kalau makan ngan pelam harum manis sedap kan!!!eeeii...sini ada laa pelam2 from india..lebey kurang harum manis gak laa....leh laa nak makan ngan pulut..nanti nak buat gak laaa
Jai,
hahhahhaaa..pi beli kaih...sana senang dpt..nak makan ngan durian pun boley...uishh...lg sedap tuh!
tinie,
tu laaa...awat aaa susah nk tiduq?sebab perut besaq kaaa?huhuhu...tensen gak aku!
Shaf,
untungnyaaa hang dpt laki soleh gitu!kalau aku kaaa.....uishhh....mau order sekala mcm menu!
hahhaaa...
Shepah,
sini so far kak farah xpenah jumpa lg nyioq....kalau ada pun sebijik2 yg xbelah lg ada laa.....huhuhuh..pehtu sapa nak tulung kukuq?heeee..makanya tiada laaa nyioq.....santan pun pakai santan peket jaaa adik oii...

Anonymous said...

Nasib baik tajuknya "dia kempunan kah!?"..kalau tajuknya "dia dah buang tebiat kah!?"..haru gak yer. mintak disimpangkan segala bala. anyway..thanks to mummy..prihatin dgn kehendak hubby nih! MUAH..