Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Friday, January 23, 2009

cubaan xmenjadi........


Ada satu hari di minggu lepas.....setelah melihat rancangan "From MarthaStewart's Kicthen"...saya pun sangat teruj nak buat custard cake nih..cuma topping ataih tu ofcoz laa sasya merekacipta sendiri.....berbekalkan ingatan pompuan mengandung nih...saya agak2 je bahan - bahan dia..boley gitu? 
Coz bahan - bahan dia sangat simple & mudah gitu..so time tgk tu saya pakai hafal ajer....huhuhuhuh..bertuah sungguh......setelah sumer bahan dibeli......maka saya pun memulakan projek baking saya tuh bersama balqises ni.....hehehehhehee


Wahhhh..tengok gambaq mcm jadik je kan..padahal ada sket keras tuh.......takat nak makan sendiri tu boley laaa.....huhuhuhuhu......
Setelah siap dibakar lam oven..tunggu hingga sejuk...maka saya pun gatai2 letak whipped cream tambah ngan mixed fruit nih!nyum2......tgkkan topping tu mmg sedap laa....sayangnye....cake dia keras...huhuhuhu.....harus kucuba lagi sekali nanti...

Seperti biasa balqises ni suka menjadi 'model sampingan' saya.....depa pun teruja nak makan....takpe lah anak2...nanti mommy buat lagi ehh.....tu lah..pandai2 je main hafal recipe....len kali ikut recipe nih yer..... *link*

Selamat mencuba u  all!!!!

4 comments:

@cu SaYaNg said...

walau pun x m'jadi
tp tetap la buat aku terliuq tgk
hahahaha

aramis2177 said...

Hahahhhh..piah...nampak ghupa jaa cu lebey....tp rasa dia out sket laaa......huhuhuhuh!kena praktis lg!heeeeeee

Baby Lyana said...

perghh... baking plak harini.. ni la penangan si hubby kena gheja di hari jumaat..

aramis2177 said...

hehehheee..baking xjadik pun shaf oiiii!