Our Humairah

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Faihana

Lilypie Kids birthday Ticker

Our Little Raisha

Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, January 21, 2009

Mari Makan-Restaurant Pattaya

Ingat tak tu ari ada saya cakap yg saya ngelat malas masak....so ajak hubby gi try makan kat restoran pattaya nih...dekat aje ngan umah haaa...kalau jalan kaki xsampai pun 5/6 minit....tapi hari tu ofcoz laa kitaorg naik keter coz pas makan tu ada arah tuju lain kan........
Dedulu restoran ni xramai orang sgt....selalunye kosong ajer....tu yg nampak pun xmenarik utk nak masuk..tapi bila diorg kata dah tukaq chef...chef dia kali ni import mari from Siam punya...so gamak2 nye sure masakan dia ok laa kut kan!!!!
So apa lagi...kami pun terjah laaa.....
Standart laa mostly restoran - restoran kat sini ada bahagian 'Single' and bahagian 'Family'...so kami wajib laa kan masuk bahagian 'Family' section tuh.....kat dlm tu xberapa nak nampak ramai ke idak org makan kat situ coz dia buat private room....biasa laa kan org sini...mostly arab sukakan privacy..dia mana suka org tgk bini dia...esp yg tutup muka sumer tuh....so


keadaannya lebih kurang gini laa lam tuh...kalau nampak org sebelah pun ala - ala celah lubang kayu tuh ajer...huhhhuhu....sgt privacy ok!!!so ko makan laa mcm mana pun xsapa pedulik!hehehhehehee..part tu yg best.....

Kami ordered nasi putih , sotong goreng tepung , asparagus goreng with prawn ,

tomyam kung kat ataih nih and beef sizzling...beef sizzling ni ala - ala daging masak merah cuma dia sizzling ajer....sedap!!!!!tapi pinggan dia bapak besaq.......mmg terlebih2 dah....
Ohh and saya ordered Pina Collada ni ....budak2 as usual..Ice leman Tea...sekali sumer gelas besaq...mujuq hubby nak share ngan saya jer...kalau tidak....harus xhabih punya.......sedap woo Pina Collada nih...hahahhaa..terpengaruh ngan citer '13 going 30' tuh laa saya ordered ayaq nih!kihkihkih
Puaih hati gak laa makan sini..harga dia pun berpatutan....cuma masa nak amik order tu agak lembap sket...siap kena maki setaman baru nak datang...maklum laa...sumer org duk lam 'kelambu'....so dia pun xtau sapa yg panggil........
Saya plak melantak xhengat laaa kan.....bersungguh saya makan...padahal siang tu dah pekena steak kak pady 2 ketui....iskkk..iskk.....ni makan lagi sakan nih.....tapi masa tgh2 makan tu si Faihana ni dah ngantuk sangat...dia tiduq atas riba saya....makanya....ayaq2 gelas besaq yg xberabih tuh..saya pun habiskan laa....sakan saya meneguk ayaq2 tuh.....sayang punya pasai....
TAPI...ada tapinyaaa....hhuhuhuhhu....bila dh selesai makan sumer....perut dah sengkak2....kami pun menuju ke kereta....elok keter nak jalan....saya terbatuk2 tersedak apa ntah ( sapo laaa yg sebut nama den time tuh!!! ) terus saya suh hubby jgn jalan lagi......terus saya bukak pintu keter....HAAA KAUU......depan tu gak sumer yg saya makan keluar balik....aiseyyyyyyyyy.....rugiiiiiiii!!!!!Humairah sian je tgk saya.....dia pun kata mommy muntah sotong laa daddy.....wakakakkaa........hubby pun kata rugi jaa makan....hahaahhahaaa....ntah....saya rasa ni semua sebab saya pulun meneguk ayaq2 tu laa tadi nih.....dah kembung gamaknya....sumer tolak balik keluaq......huhuhuhuhuhuhu.....apa laa nasib!!!!!Serupa xmakan ajer....mujuq ada tapau daging sizzling tuh....leh gak ulang makan.....huhuhuhu


6 comments:

TiNiE said...

kesiannya hang...tapi pun dah nama peknen kan...takpala...sok sok makan lagi...tula teguk ayaq tak ingat..sayang punya pasai kan..

ieza said...

la siannyer...tak pa...nnt pi ajak shidi pi makan lain na.....

aini said...

la farah...sian farah...termuntah plak..maybe coz farah makan banyak + air...tu yang terkeluar balik tu..huhu...tak pala..lain kali farah p makan lagi ya...:)

Baby Lyana said...

alahai ciannya..perut dan makin penuh tu..takleh buh byl2 sekali gus..bila minum air byk, lagilah.. kena kerap mkn..tp sket2 kan? takper..ade alasan ajak hubby gi makan situ lagi :)

Mimi Sharif said...

kak na...
tgk link ni...
ada cerita umah tok....
http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2009/1/21/nation/20090121155908&sec=nation

Mimi Sharif said...

http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2009&dt=0122&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_05.htm
LINK NI PUN ADA CERITA UMAH TOK.........